Ostatnio gościłem w Peruwiana i muszę przyznać, że była to bardzo smaczna wizyta.
Próbowałem festiwalowych Tacos ceviche (29 zł 2 szt.) z mango, porem, guacamole, kolendrą i limonką. Bardzo dobra i wyrazista w smaku przystawka.
Pózniej, zaciekawiony nazwą, zamówiłem Conchitas almejas a la parmesana (34 zł 2 szt.).
Są to przegrzebki i małże zapiekane na muszlach w sosie maślano limonkowym z parmezanem. Podane z pieczywem rzemieślniczym. Kolejna naprawdę dobra i esencjonalna pozycja.
Potem przyszedł czas na gwiazdę wieczoru: Sea food plater (89 zł).
Degustacja owoców morza Peruwiany: Macka osmiornicy, dorsz w tempurze, grillowane kalmary, małże cozze i venus w pomidorach z czosnkiem, sałatka z chrupiacych warzyw, tapioka wasabi, chilli, kolendra, sos marakuia- aii. Podane z pieczywem rzemieślniczym. Doskonała ośmiornica, delikatne kalmary i przepyszny dorsz w tempurze. Nie mogę zapomnieć o małżach, które były po prostu świetne. Naprawdę warto spróbować bo Peruwiana robi to prze prze dobrze!
To wszystko w towarzystwie festiwalowego piscosour z rokitnikiem.
Pycha.
Peruwiana
ul. Włodkowica 9,
50-043 Wrocław
tel.: 508 343 130
Ceny podane we wpisie z różnych przyczyn mogą się zmienić więc przed odwiedzeniem restauracji
warto zapoznać się z aktualnym cennikiem.